БАБА РОГА И ДРУГАРИТЕ: двојазична (мк/анг) сликовница и боенка | 130,00 денари

Инес Црвенковска Ристеска
Author

Synopsis

Издавач: Центар за етнолошки истражувања и применета антропологија (ЦЕИПА)

Илустрации: Александра Софрониеска и Слободан Танасковски
Автор на текст: Инес Црвенковска Ристеска
ИСБН: 978-608-66442-4-6
22 страници, 30 цм
Цена: 130 денари

Ликот на баба Рога е страв и трепет на повеќе генерации деца, име кое се спомнува кога тие треба да бидат заплашени. Во оваа сликовница и боенка таа сепак не е зол лик. Баба Рога и момчето Димитар ќе се спријателат, на еден необичен начин.

Cover for БАБА РОГА И ДРУГАРИТЕ: двојазична (мк/анг) сликовница и боенка | 130,00 денари