СКОПСКИОТ ДЕРВИШ: | 180,00 денари

Виктор Трајановски
Author

Synopsis

Скопскиот дервиш
Автори: Виктор Трајановски и Владимир Трајановски
Издавач: Центар за етнолошки истражувања и применета антропологија | Јазик: Македонски | Година: 2020
Оригинален наслов: Скопскиот дервиш | Бр. на страни: 48 | Димензии: B5 | Корица: мека

Цена: 180,00 денари

Преку архетипска матрица на односот меѓу учителот (муршид) и ученикот (мурид) доловена е с’ржта на бекташкиот дервишки ред и суфизмот. Стрипот е полезен за сите категории, вклучително и повозрасни деца, затоа што нè учи за моќта на љубовта (љубовта кон Бог и љубовта кон човекот), една од главите догми во бекташкиот дервишки ред, како и на потребата од вистински вредности кои денес очајно ни недостасуваат.

Cover for СКОПСКИОТ ДЕРВИШ: | 180,00 денари