„Луѓе, животни, растенија, предмети од Оној свет: збирка илустрации“

Authors

Инес Црвенковска Ристеска и група автори

Synopsis

Илустрации произлезени од проектни активности со стрип илустратори и истражувачи од Скопје, преку кои тие се запознаа со стручната литература поврзана со балканската и македонската народна митологија и ги преточија во свои дела. Проектот траеше од мај до септември 2020, а во него учествуваа 8 учесници: средношколци, студенти, дипломирани етнолози и илустратори и графички дизајнери. Нивни стрип ментори беа Давор Драмиќанин и Здравко Гиров

Година на издавање: 2020

Cover for „Луѓе, животни, растенија, предмети од Оној свет: збирка илустрации“
Forthcoming
September 25, 2021